Duurzaam Doen - Vepa the furniture factory

Duurzaamheid

over hoe we duurzaam denken, innoveren en vooral doen

Vepa is hard op weg naar een afvalloze fabriek.

We vervangen belastende grondstoffen door duurzame alternatieven, produceren onder uitstekende arbeidsomstandigheden, maken gebruik van lokale leveranciers en bedenken circulaire oplossingen voor ons restmateriaal en afval.

Zo zorgen we ervoor dat er niets in de afvalbak belandt. Ook verwerken we plastic van anderen door er nieuw meubilair van te maken.

Op deze pagina’s belichten we vele van onze duurzame oplossingen.

Duurzaam Doen met Vepa

Duurzaam Doen met Vepa belicht vele van onze duurzame oplossingen. In het kort betekent dit voor ons:

100% made in Holland, onze volledige productie vindt plaats in eigen fabrieken in Nederland;
duurzame grondstoffen, belastende grondstoffen worden vervangen voor duurzame alternatieven;
local sourcing, al onze grondstoffen worden regionaal ingekocht;
• afvalloze fabriek, ons restmateriaal en afval gebruiken we opnieuw;
return to sender, afgedankt en overtollig meubilair nemen we terug;
samen sterk, samenwerkingsverbanden in de keten om circulariteit te stimuleren;
gezond werken, alle producten worden vervaardigd onder goede werkomstandigheden;
circulair ontwerpen door producten modulair te ontwikkelen en rekening houden met materiaalkeuze en een tijdloos design;
circulair inrichten waarbij hergebruik beter is dan recycling.

Ondanks deze vele oplossingen betekent het niet dat het onderzoek naar nieuwe duurzame oplossingen stil ligt. We zoeken continu verder naar andere circulaire mogelijkheden. Houd daarom ook deze website, YouTube-kanaal en LinkedIn-pagina in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen.

 

 

 

 

Circulariteit

Samen creëren we nieuwe oplossingen of producten. Dat doen we uiteraard niet alleen.
Onderstaande infographic laat de rol van Vepa binnen het circulaire inrichtingsproces zien.

Grondstoffenleverancier

Onze leveranciers van grondstoffen komen altijd uit de regio. Waar mogelijk kiezen we voor leveranciers uit Nederland. Lukt dit niet, dan maken we afspraken met leveranciers uit West-Europa. Op deze manier weten we zeker dat de mensen die onze grondstoffen leveren in goede arbeidsomstandigheden werken en dat de milieuwetten bij bedrijven worden gehandhaafd. Tevens zijn de af te leggen afstanden tussen de leverancier en Vepa veel korter dan wanneer de grondstoffen uit Azië gehaald worden. Dit scheelt niet alleen tijd, het is ook veel beter voor het milieu.

Vepa

Wij maken duurzame meubelen. Onze  productielocaties staan dichtbij de klant en grondstoffen komen uitsluitend uit onze eigen regio. Duurzaam, maar we doen graag meer. We willen de ketens sluiten en al onze productketens circulair maken. Dit betekent dat we geen afval produceren en producten en materialen zo veel mogelijk opnieuw gebruiken.

Serviceprovider

Ieder project vraagt om een op maat gemaakte aanpak. Serviceproviders als kantoor-en projectinrichters, adviesbureaus, huisvestingbureaus of architecten worden ingeschakeld om een deel van het circulair inrichtingsproces op zich te nemen.

Eindgebruiker

Bij Vepa hechten we veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. We betrekken eindgebruikers als bedrijven, verenigingen, overheden en onderwijsinstanties zoveel mogelijk bij onze duurzame ideeën en oplossingen.

Afvalverwerkers

Sinds we in 2012 een intensieve samenwerking startten met Renewi (voorheen Van Gansewinkel), wordt minimaal 98% van ons afval hergebruikt, geüpcycled, gerecycled of omgezet in groene energie.  Daarnaast wordt 0% van onze restmaterialen nog daadwerkelijk afval genoemd. Een ongeëvenaarde prestatie in de branche, waar we trots op zijn.

^