Made in Holland - Vepa the furniture factory

Made in Holland

Wij produceren al onze producten in onze eigen fabrieken in Nederland. 100% made in Holland en daar zijn we trots op.

 

 

Vepa is door een onafhankelijke jury verkozen tot meest duurzame bedrijf van Drenthe (2018). Waar duurzaamheid en circulariteit voor sommige anderen vooral iets is van de laatste jaren, is dit voor ons sinds de oprichting in 1971 een bewuste keuze.

We onderscheiden ons door alles in eigen fabrieken in Nederland te produceren. De eigen hout-, plaatstaal-, stalenbuis-, poedercoat-, houtspuit-, stofferings-, eindmontage- en transportafdeling vormen een complete productiekring binnen één onderneming, in Hoogeveen. We hebben geen productielocaties, direct of indirect, in zogenaamde “lagelonenlanden” om kosten te besparen ten koste van de werkgelegenheid in eigen land. Wij vertrouwen op de kwaliteit en flexibiliteit van onze eigen medewerkers.

In de video’s hieronder ziet u de diverse afdelingen van Vepa.

Paneelbewerking
Metaalbewerking
Houtspuiterij
Metaalspuiterij
Interieurbouw
Stoffeerderij
Kastenmontage
Assemblage

Onze leveranciers van grondstoffen komen altijd uit de regio. Waar mogelijk kiezen we voor leveranciers uit Nederland. Lukt dit niet, dan kiezen we voor leveranciers uit West-Europa. Op deze manier weten we zeker dat de mensen die onze grondstoffen leveren in goede arbeidsomstandigheden werken.

Tevens zijn de afstanden tussen de leverancier en Vepa veel korter dan wanneer de grondstoffen en halffabricaten uit Azië gehaald worden. Waardoor het verbruik van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot minimaal is omdat producten dichtbij de afzetmarkt geproduceerd en gedistribueerd worden.

^