Milieukeurmerken - Vepa the furniture factory

Milieukeurmerken

Wij werken uitsluitend met de meeste duurzame producten

Vepa heeft er bewust voor gekozen om meubilair te vervaardigen uit hout en is daarmee toonaangevend voor de projectinrichtingsmarkt. Waar andere grondstoffen zoals ijzererts en aardolie eeuwen nodig hebben om te onstaan, kunnen bomen namelijk binnen 20 tot 50 jaar een prachtige grondstof leveren. Er is geen ander bouwmateriaal dat met zo weinig energie wordt geproduceerd als hout.

 

Vepa is ISO 14001 en ISO 9001 gecertificeerd. We werken uitsluitend met PEFC™- of FSC®-gecertificeerd hout en ook voor ons stoffenassortiment maken we bewuste keuzes. Niet alleen met betrekking tot de kwaliteit, maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid. Daarom zijn onze standaard stoffen OEKO-TEX gecertificeerd en/of voorzien van het Europees Ecolabel; maatstaven die de duurzaamheid van een product aantonen.

 

 

 

Timmer aan minder klimaatverandering

gebruik hout

+

LevensCyclusAnalyse

Een LCA (LevensCyclusAnalyse of Life-cycle Assessment) uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau IVAM toont aan dat onze houten kasten 40 tot 70% minder CO2 verbruiken dan een standaard stalen kast. Hout afkomstig uit goed beheerde bossen groeit altijd weer aan en laat geen vervuilende reststoffen in het milieu achter.

Een houten kast met een PEFC- of FSC®-certificaat is dus een wel zeer milieuvriendelijke keus. FSC®– en PEFC-gecertificeerd hout komt uit bos dat zorgvuldig wordt gekapt, zodat het bos blijft bestaan. Dit geldt voor al het hout dat Vepa verwerkt. En dat is veel want Vepa produceert natuurlijk liever houten kasten en ladeblokken dan een uitvoering van staal.

IVAM is een onderzoeksbureau op het gebied van duurzaamheid en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.ivam.uva.nl.

 


Bladen van honingraat
30% lichter en toch even sterk

Nee, de honingraatbladen van Vepa zijn niet door bijen gemaakt. Maar we hebben wél goed naar ze gekeken. Onze lichtgewicht bladen zijn gemaakt van oud papier en verbruiken daardoor veel minder grondstoffen en energie. En daar zijn de bijen wel weer blij mee.

honingraat

^