Onderhoud - Vepa the furniture factory

Onderhoud

Meubels worden circulair ontworpen. Op deze manier kunnen we losse onderdelen eenvoudig vervangen.

Levensduurverlenging door preventief onderhoud

Defecten zijn storend. Ze leiden tot ongebruikte functionaliteit en daarmee waardebeperking. Het maximaliseren van de levensduur vraagt periodieke controle. Onze ervaring leert dat we bij een jaarlijkse controle tenminste 85% van de afwijkingen signaleren voordat ze daadwerkelijk een storing opleveren. We leggen het uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld:

Een bureaustoelwiel dat niet meer goed rolt zorgt voor verdere beschadiging van het product. De stoel moet met kracht worden verplaatst en dit leidt tot verzwakkingen op andere plekken als de armleuning of rug. Tevens leidt dit defecte wiel tot gevolgschade aan de vloerbedekking. Bij vroegtijdige signalering vervangen we het wiel voordat een storing zich voordoet.

De levensduur van een meubel wordt bepaald door de ‘zwakste schakel’. Door jarenlange ervaring kennen we deze ‘zwakke schakels’ en zorgen we ervoor we ze in-house oplossen.

 

Meubelen herstellen in eigen fabriek


Afgelopen jaar hebben we tenminste 20 verschillende producten van concurrerende merken  in onze fabriek gehad voor herstel of revitalisatie. We merken dat we zonder problemen en binnen een dag een Van Der Sluis 55 of een Dietiker Soma stoel kunnen revitaliseren en voorzien van een nieuwe lakkleur. Andere meubelen zijn minder circulair ontworpen, volledig verlijmd en niet meer te scheiden in losse onderdelen waardoor één op één hergebruik niet mogelijk was. Wanneer dit het geval is, zoeken we naar een andere circulaire (nieuwe) oplossing.

 

^