Regular collectie - Vepa the furniture factory

Regular collectie

Net zo duurzaam, circulair en uniek.

 

 

Plastic Whale by Vepa

Begin 2018 hebben Vepa en Plastic Whale een gezamenlijke meubellijn gelanceerd: Plastic Whale by Vepa. Plastic Whale by Vepa is circulair kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. Plastic Whale vist de belangrijkste grondstof voor het meubilair zelf uit de grachten en Vepa is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en productie. We hebben de afgelopen twee jaar veel bereikt en nu is het tijd voor een volgende stap. Vandaar dat we Plastic Whale by Vepa vanaf 01-01-2020 uitgebreid hebben met een regular collectie.

 

Regular collectie

De vraag naar duurzame meubels groeit. Organisaties zijn steeds milieubewuster en willen iets doen op het gebied van duurzaamheid. Vandaar dat we een Plastic Whale by Vepa regular collectie hebben gelanceerd. Dit meubilair is net zo duurzaam, circulair en uniek, maar tegelijkertijd toegankelijker voor de kantoor- en projectmeubelmarkt. De Felt-stoel van Vepa is het eerste product dat onder deze collectie valt. Een koppelbare stoel, fauteuil en barkruk gaan binnenkort volgen.

 

PET-flessen als grondstof

Net als de meubels uit de signature collectie worden alle meubels uit de regular collectie gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De PET-flessen voor deze collectie komen echter van de afvalverwerkers en worden niet zelf uit de gracht gevist. Het recyclingproces van PET-fles naar meubel is wel gelijk. En net als bij de signature collectie worden de initiatieven van Plastic Whale gesteund door de aanschaf van één van de meubels.

De collectie

^