Signature collectie - Vepa the furniture factory

Signature collectie

Circulair kantoormeubilair Amsterdams grachtenplastic.

 

Stop talking. Let’s start doing! Vanuit deze gedachte komen Vepa en Plastic Whale samen in actie tegen het plasticprobleem. Begin 2018 lanceerden wij onze signature collectie die momenteel bestaat uit een boardroomtafel, stoelen, lampen en akoestische wandpanelen. Plastic Whale vist de belangrijkste grondstof voor de collectie uit de Amsterdamse grachten, Vepa is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en de productie. LAMA concept zorgde voor het design.

 

De start

Toen Plastic Whale oprichter Marius Smit op wereldreis was, werden zijn ogen geopend. Het prachtige strand op Bali was bezaaid met plastic afval. Vanaf dat moment zag hij het probleem overal, ook in zijn eigen achtertuin, de Amsterdamse grachten. Hoog tijd om daar iets aan te doen. In eerste instantie in zijn ééntje, maar met een duidelijk doel: een boot bouwen van plastic afval. Marius hoopte een beweging te creëren met burgers, bedrijven en overheden die gezamenlijk het onmogelijke mogelijk maken. En dat is gelukt. Inmiddels bestaat de vloot uit 13 boten van gerecyceld plastic waarmee weer gevist wordt naar nieuw plastic

 

Van boot naar circulair meubilair

Naarmate het team van Plastic Whale groeide, leek de lunchtafel kleiner te worden. Een nieuwe tafel kopen voelde echter niet duurzaam. Als we boten kunnen maken van PET-schuim dan kunnen we er toch ook een nieuwe tafel van maken? Al snel groeide het idee voor een tafel uit naar een circulaire meubellijn.

 

De walvis 

Het Amsterdams Lama concept werd ingeschakeld om het ontwerp van de collectie. Circulariteit staat centraal binnen de collectie en de walvis diende als inspiratiebron. Voor dit fascinerende zoogdier vormt de plastic soep een grote bedreiging. We hebben karakteristieke elementen van de walvis vertaald naar de ontwerpen. Denk hierbij onder meer aan de look-and-feel van de kenmerkende huid, het vetweefsel en het indrukwekkende skelet.

 

Stop talking. Let’s start doing!

Onder het motto ‘Stop talking. Let’s start doing’ roepen we bedrijven op om vooral iets tegen het plasticprobleem te doen. Dat kan door zelf naar plastic te vissen, of door een boardroomset aan te schaffen. De kracht van zit vooral in het feit dat organisaties onderdeel worden van de oplossing voor een gigantisch probleem. Bijna iedereen vindt het leuk om op een boot te zitten. En wanneer je dan ook nog een verschil kunt maken door iets uit het water te vissen dan geeft dat een extra goed gevoel.

Inmiddels hebben we 15 launching partners. Deze organisaties hebben niet alleen uniek, state-of-the-art circulair kantoormeubilair, door het aanschaffen van het Plastic Whale by Vepa meubilair hebben ze daarnaast een donatie gedaan aan de Plastic Whale Foundation. Een deel van de opbrengst van het meubilair wordt namelijk direct beschikbaar gesteld.

Interesse? De volgende bedrijven gingen u al voor:

https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Avery-Dennison.png
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Gemeente-Amsterdam.png
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-PWC-1.png
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Vrumona-scaled.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-NN.png
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-JMT.png
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Ampelmann-scaled.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Breeze.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-DSM.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Duvak.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Ministerie-van-Infrastructuur-en-Waterstaat.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Nextview.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Umincorp.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Racket-Bankizer.png
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Logo-Royal-FloraHolland.png
^