Plastic Whale - Vepa the furniture factory

Plastic Whale

Plasticvissen op de Amsterdamse grachten

Plastic missie

Net als Vepa zet Plastic Whale zich in voor een beter milieu. Dit doen ze door plastic uit de Amsterdamse grachten te vissen en er nieuwe producten van te maken.

Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld met de missie om ‘s werelds wateren plasticvrij te maken. Dit doen ze door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen actie te ondernemen en plastic te gaan vissen.

Boten van plastic afval

Helaas bestaat er bij sommige mensen nog altijd het idee dat plastic in het algemeen en PET-flessen in het bijzonder, waardeloos wordt nadat het éénmalig gebruikt is. Plastic Whale wil dit probleem tackelen door mensen te laten zien dat plastic geen afval is, maar dat het een waardevolle grondstof is voor nieuwe producten. Zoals de boten waarvan er inmiddels 11 gebouwd zijn.

De Vepa-boot

Begin 2018 werd de Vepa-boot te water gelaten en sindsdien hebben vele enthousiastelingen meegeholpen met het vissen naar Amsterdams grachtenplastic. De opgeviste PET-flessen worden gerecycld zodat we deze kunnen gebruiken voor nieuwe producten. Zin om de mouwen op te stropen en mee te helpen met vissen? Neem dan contact op met je contactpersoon binnen Vepa.

^