LCA - Vepa the furniture factory

LCA

LCA-berekeningen in samenwerking met de TU-Delft

 

Vepa is de meest duurzame fabrikant van project- en kantoormeubilair. Dit weten wij, maar willen we ook graag bewijzen. Vandaar dat we ook open over onze productieketens en de herkomst van onze materialen. Tevens werken we samen met andere organisaties die bijvoorbeeld onze milieubelasting meten, of ons afvalprofiel in kaart brengen.

 

LevensCyclusAnalyse

Een LCA (LevensCyclusAnalyse of Life-cycle Assessment) uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau IVAM toont aan dat onze houten kasten 40 tot 70% minder CO2 verbruiken dan een standaard stalen kast. Hout afkomstig uit goed beheerde bossen groeit altijd weer aan en laat geen vervuilende reststoffen in het milieu achter.

Een aantal jaar geleden heeft de TU Delft onze footprint berekend. Deze bleek zo laag dat we geen CO2–uitstoot hoeven te compenseren. Toch nemen we onze verantwoordelijkheid en leveren we een extra bijdrage om de klimaatverandering tegen te gaan. Op ons dak liggen 283 zonnepanelen met een totale capaciteit van 100.000 kWh. Dit is te vergelijken met het jaarlijkse stroomverbruik van 25 gezinnen. Tevens zijn er warmteterugwinningsinstallaties in onze spuiterijen geïnstalleerd en er is energiezuinige verlichting in het pand aangebracht.

^