Zooi - Vepa the furniture factory

Zooi

Woonaccessoires van restmateriaal

Mooi spul van oude zooi

Door slimme productontwikkeling voorkomen we bij Vepa veel afval. In navolging op circulaire initiatieven als onze Moi- en Unitsbanken met een kern van zaagafval en de Felt-stoelen gemaakt van gerecyclede PET-flessen, hebben we nu een directe bestemming voor ons restmateriaal: Zooi.

 

Gemaakt in Nederland

Zooi is een 100% Nederlands merk op het gebied van accessoires gemaakt van afval. Alle producten worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. Mooie spullen met een verhaal, daar gaat het om. Wees bewust van waar je mee bezig bent op deze planeet, dan draag je een steentje bij. Op kleine schaal, maar toch. Je moet klein beginnen. Ook een deel van het restmateriaal van Vepa wordt gebruikte voor nieuwe accessoires.  Aangezien de producten gemaakt worden van restmateriaal, verschilt het assortiment en de voorraad daarmee per keer.

 

Circulaire producten

“Mooie spullen van restmateriaal, daar word ik echt blij van,”  geeft Susan Kokke, initiatiefnemer van Zooi aan. “Dit materiaal is namelijk een prima basis voor kleine, tijdloze woonaccessoires. Leuke woonaccessoires zijn er genoeg, toch kom ik maar zelden circulaire producten tegen. En vind ik ze wel, dan zijn ze vaak niet zo mooi. Daar gaan we verandering in brengen.”

Staalafval wordt nieuwe lamp

Bij de productie van een kolompoottafel houden we kleine stukken stalen buis over. De afmetingen van deze reststukken zijn de perfecte basis voor een nieuwe lamp. Het reststuk wordt bewerkt en voorzien van de juiste kleur en elektrificatie. Hierna kan de lamp verkocht worden.

 

 

^