Duurzaam design - Vepa the furniture factory

Duurzaam design

Bij Vepa ontwerpen we onze meubels zo circulair mogelijk.

Circulair ontwerpen omvat zowel de verduurzaming van de bestaande collectie, als het ontwerpen van nieuwe, duurzame producten. Een groot deel van de duurzaamheid van een product wordt bepaald in de ontwerpfase.

Het meubilair is modulair, wat betekent dat een onderdeel makkelijk kan worden vervangen. ‘Design to repair’. Bij de ontwikkeling houden we er rekening mee dat het product gerepareerd moet kunnen worden of aan het einde van zijn levensduur tot op onderdelen kan worden gescheiden.

 

Modulariteit

Modulariteit speelt een belangrijke rol. Modulair ontwerpen betekent dat onderdelen uitwisselbaar zijn voor diverse producten én dat we kapotte onderdelen van een product gemakkelijk kunnen vervangen.

De tussenbuizen van onze tafels zijn bijvoorbeeld modulair ontworpen. Voor elke tafel, in iedere gewenste afmeting, kunnen we hetzelfde frameconstructie gebruiken. Ook kunnen we op deze manier eenvoudig een kapot onderdeel vervangen in plaats van het vervangen van een gehele product.

Tijdloos design

Duurzaam design betekent ook dat we producten ontwerpen met een tijdloos design. Zoals bijvoorbeeld de stoel 400.

Ontworpen in de jaren 60 en nog altijd onderdeel van onze stoelencollectie. De rug en zitting zijn gemaakt van duurzaam hout en het frame van gerecycled staal.

De stoel ademt nostalgie, maar wordt vaak ingezet bij moderne en duurzame projectinrichtingen.

Gerelateerde projecten

IJburg College

Ga naar project

Provinciehuis Zeeland

Ga naar project

Hoogvliet

Ga naar project
^