Green Furniture Circle - Vepa the furniture factory

Circulair onderzoekslab

Vepa maakt deel uit van de Green Furniture Circle

Samenwerken

Samen met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid onderzoeken we de mogelijkheden tot hergebruik van restmaterialen en ontwikkelen we nieuwe producten en diensten vanuit de circulaire gedachte. Dit doen we vanuit de Green Furniture Circle. Onze circulaire ambities leggen we uit in deze video.

 

 

Green Furniture Circle  (GFC) is een initiatief van de VDB-groep. De organisatie heeft als doel om alle reststromen opnieuw te gebruiken of om van afval grondstoffen te winnen zodat we nieuwe meubels kunnen makken. GFC richt zich op drie pijlers: circulair onderzoek, revitalisatie en second life. We willen de ketens sluiten en al onze productketens circulair maken. Dus geen afval en producten en materialen opnieuw gebruiken. Daarom kijken we naar de belangrijkste grondstoffenstromen bij onze klanten en in onze eigen fabrieken. Diverse ketens zijn al gesloten zoals de verwerking van ons staalafval tot nieuwe producten voor de Plastic Whale by Vepa collectie.

Ook zijn we binnen het inrichtingssegment de belangrijkste partner bij de uitvoering van circulaire projecten. We willen een positieve bijdrage leveren aan ons milieu en samenleving. We hebben succesvolle trajecten doorlopen bij o.a. Royal HaskoningDHV, KLM, CBS, NN en De Volksbank.

100 % circulair

We boeken mooie resultaten, maar zoeken ook verder naar nieuwe circulaire oplossingen.

Uiteindelijk hopen we met z’n allen voor 100% circulair te produceren.

^