Plastic Whale - Vepa the furniture factory

Plastic Whale

Plasticvissen op de Amsterdamse grachten

Plastic missie

Net als Vepa zet Plastic Whale zich in voor een beter milieu. Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met als missie om ‘s werelds wateren plasticvrij maken. Dat doen ze door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen actie te ondernemen en plastic uit de Amsterdamse grachten te vissen.

In de video leer je meer over Plastic Whale.

Boten van plastic afval

Helaas bestaat er bij sommige mensen nog altijd het idee dat plastic waardeloos wordt nadat het éénmalig gebruikt is. Plastic Whale wil dit probleem tackelen door mensen te laten zien dat plastic geen afval is, maar dat het een waardevolle grondstof.

Tot op heden heeft de organisatie ruim 140.000 PET-flessen uit het water gevist, die vervolgens worden geupcycled tot kwalitatieve producten. Zoals 11 hoogwaardige designsloepen en kantoormeubilair.

Het bedrijf hoopt uiteindelijk ‘out of business’ te gaan omdat de missie behaald is. Overbevissing is in dit geval positief.

Trotse sponsor

Begin 2018 werd de Vepa-boot te water gelaten en sindsdien hebben vele enthousiastelingen meegeholpen met het vissen naar Amsterdams grachtenplastic. De opgeviste PET-flessen worden gerecycled zodat we deze kunnen gebruiken voor nieuwe producten.

Zin om ook de mouwen op te stropen?

Neem dan contact op met je accountmanager.

^