Plastic Whale by Vepa - Vepa the furniture factory

Plastic Whale by Vepa

Stop talking. Let’s start doing!

Vanuit deze gedachte komen Vepa en Plastic Whale samen in actie tegen het plasticprobleem.

Plastic Whale by Vepa is circulair kantoormeubilair gemaakt van (grachten)plastic.

 

Plastic soup

Plastic afval vervuilt ’s werelds wateren in toenemende mate, met alle gevolgen van dien. Maar liefst 80 procent van al het afval dat in de oceaan eindigt bestaat uit plastic. Dit is jaarlijks meer dan 8 miljoen ton.

Dieren in en om het water raken verstrikt of stikken in het plastic afval. Daarnaast breekt plastic afval af in hele kleine deeltjes die worden ingeslikt door vissen en worden opgenomen door allerlei organismen zoals mosselen en oesters. Zo belanden deze deeltjes in de voedselketen en krijgen wij het uiteindelijk weer op ons bord.

Samen met Plastic Whale hebben we Plastic Whale by Vepa gelanceerd. Plastic Whale zorgt voor de belangrijkste grondstof, namelijk de PET-flessen en Vepa is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en productie van deze circulaire meubellijn.

 

Waarde-creatie van afval

Het bijzondere van de signature collectie is dat Plastic Whale de belangrijkste grondstof voor het meubilair zelf uit de grachten vist. Tot op heden zijn er al ruim 150.000 PET-flessen uit het water gevist, die vervolgens worden geüpcycled tot kwalitatieve producten, waaronder hoogwaardige designsloepen en nu dus ook kantoormeubilair.

We creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen. De PET-flessen die we uit de grachten vissen worden gewassen en versnipperd zodat er uiteindelijk PET-vilt en PET-schuim van gemaakt kan worden.

Niet alleen afval van anderen, ook restmaterialen uit eigen fabriek verwerken we in de producten. Denk bijvoorbeeld aan het onderstel van de stoel die gemaakt is van ons eigen staalafval.

 

 

Klik hier voor de volledige video

Collectie

De Signature Collection bestaat uit een boardroomtafel, stoelen, lampen en akoestische wandpanelen.

LAMA concept is verantwoordelijk voor het design van deze collectie, die geïnspireerd is op de walvis. Yvonne Laurijsen, mede-eigenaar van LAMA concept: “Voor dit fascinerende zoogdier vormt de plastic soep een grote bedreiging. We hebben karakteristieke elementen van de walvis vertaald naar de ontwerpen. Denk hierbij onder meer aan de kenmerkende huid, het vetweefsel en het indrukwekkende skelet.”

Vanwege de groeiende vraag naar duurzaam en circulair meubilair is de collectie sinds begin 2020 uitgebreid met een regularlijn. Dit meubilair is net zo duurzaam, circulair en uniek, maar tegelijkertijd toegankelijker voor de markt. Net als de meubels uit de Signature Collection worden alle meubels uit de Regular Collection gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Kijk voor meer informatie op Plastic Whale by Vepa – Regular Collection pagina.

 

 

Join the mission

Plastic Whale by Vepa is er voor ieder bedrijf dat zijn duurzaamheidsdoelstellingen concreet wil maken. Samen willen én kunnen we wereldwijd impact maken. Door het aanschaffen van het circulaire meubilair worden ook projecten van Plastic Whale ondersteund. Een deel opbrengt gaat namelijk naar lokale projecten elders in de wereld die het plasticprobleem aanpakken.

De volgende organisaties hebben zich aangesloten als supporter van Plastic Whale by Vepa:

 

 

https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/03/Ceka.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/03/de-Projectinrichter.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Delo.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/E2-Office.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/GZ-officeXperience.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Interoffice.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Objectform.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Officious.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Rosenboom.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Sprank.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/02/Staples.jpg
https://nieuw.vepa.nl/wp-content/uploads/2020/03/Weststrate.jpg

Enthousiast?

Meer informatie ontvangen of wil je graag persoonlijk contact? Bel of mail ons gerust. We spreken je graag!

^